S t r e s s
Årsag & Håndtering

Stress opstår, når vores handlinger og personlighed kører en stil, der er ude af trit med vores inderste rytme og vores krops sande behov.

Herved opbygges disharmoni, og kroppens signaler, som i starten er små, vil til sidst bliver større og større, fordi den prøver at råbe os op og fortælle os, at vores adfærd er ude af kurs. Vi begår rovdrift på kroppens reserver, når vi konstant handler imod den, og når først kroppen er kørt tom og er gået "i smadder" skal der rigtigt meget til at bygge den op igen. Helt at sidestille med, hvis det var en bil. Desværre er det ofte først på dette tidspunkt, at mange vågner op og begynder at tage sig selv alvorligt.

Som jeg beskriver i teksten "det indre barn" kommer vi alle igennem "barndomsmøllen",  hvor vi lærer at undertrykke sider af os selv for at "overleve" og passe ind. Dog i forskellige grader og på forskellige måder. Og det er hér, kimen til stress begynder. "Overlevelsesadfærden"  bliver adopteret med ind i personligheden og voksenlivet, som bliver vores svage led i den kæde, som skulle bære os.

Et typisk eksempel kunne være manden, der i sin opvækst ikke blev set for hvem han var indeni (sjæl, behov og følelser), men primært anerkendt for sine ydre handlinger og præstationer. Derfor har han lært at associere sin værdi med det, han præsterer i det ydre. Han har overtaget det samme syn på sig selv og mærker eller anerkender derfor ikke sig selv eller sine dybere behov. Han er blevet en slags præstationsmaskine. Indtil alting ramler sammen for ham, og han må begynde at tage stilling til, hvem han egentligt er inde bag, hvordan han håndterer sine tillærte mønstre og finder tilbage til sit oprindelige selv.

At være ude af trit med sin sjæl, følelser og krop og kun leve fra hovedet, som mange gør idag, er en farlig vej. Især i den tid vi er i nu, hvor tingene kører stærkere og stærkere, og hvor hamsterhjulet er gået grassat. Det er vores eget ansvar at bremse op, for der er ikke andre, der gør det for os.

Potentielt set står vi over for en krise på menneskemasse-mængde niveau i tiden fremover, hvis ikke det allerede er sket, fordi det er så nemt at miste sig selv og bare følge med på glidebanen, som er helt uden stopklods.

I mit arbejde med spiritualitet, healing og tantra, hjælper jeg dig ind i dybere lag af dig selv, din psyke og krop. Hvorved du bliver hjulpet tilbage til dig selv og din indre harmoni.

Herudover vil disse 7 tiltag kunne hjælpe dig ud af stress, og til at vedligeholde et stressfrit liv fremadrettet. Du behøver ikke følge det slavisk, men lad dig gerne inspirere:

1) Meditation. Siddende, eller mens du går tur i skoven. Væn dig til bare at være til stede, uden at tankerne er din følgesvend. Træd ud af din subjektive hjerne og ind i observatøren så meget som muligt.

2) Praktiser hjertebevidsthed igennem Taknemmelighed. Det vil løfte din energi, og du vil føle flow, connectethed, lethed og positivitet. Hjertet/kærlighed forvandler lavere tanker og følelser til healende nektar.

3) Rens ud i dit liv: Skær ned på dine ejendele/rod og behold kun det, du skal bruge og det, der giver dig glæde. Hvad skal du med resten ? På samme måde; begræns det, du bruger din tid på, det du køber, det indhold du ser og lytter til på fjernsyn og medier m.v. til dét, der giver dig virkelig værdi og løfter dig.

4) Begræns dit indtag af sukker og aspartam. Spis istedet flere ordentlige råvarer; kål, bladgrønt, rodfrugter, ingefær og brune ris som skaber yang energi (samling). Og spis gerne langtidssimret mad, som giver varme til kroppen. Drik urtete i stedet for kaffe, det harmoniserer og beroliger.

5) Åndedræt: Træk altid vejret ind igennem næsen - det stimulerer parasympatiske nervesystem. Find ind til et roligt åndedræt.

6) Grounding og earthing: Kom ud i naturen, skab kontakt til dit rodchakra og køb evt sko eller såler, som giver earthing-effekt.

7) Lav skyggearbejde: Find ind til årsagen bag din disharmoni. Vær ikke bange for at møde dine dæmoner, smerte og frygt. De gør kun skade, så længe vi ikke kigger på dem.